başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
#0 Henüz hiç resim almamış olsam da canları sağolsun ,eminim ki bu çocuklardan daha masumu yoktur dünyada.
Dişlerin çürüğe en yatkın bölgeleri azı dişlerinin girintili çıkıntılı çiğneyici yüzeyleridir. Bu bölgelere gıdalar kolaylıkla birikirler ve diş fırçası ile temizlenmeleri zordur.

Çiğneyici yüzeylerin fissür örtücü adı verilen cilalarla örtülmesi ile bu bölgelerde gelişen diş çürüklerini `-90 arasında azaltmaktadır.

Bu tedavi çok kısa sürede tamamlanır, ağrısız ve kolay bir uygulamadır.

Fissür örtücülerin koruyucu etkisi ne kadar devam eder? Pit ve fissür örtücüler genellikle diş yüzeylerinde uzun süre kalırlar ve kaldıkları sürece bu yüzeyleri çürüğe karşı korurlar. Ancak diş hekiminiz 6 ay-1 yılda bir yaptığı ağız sağlığı kontrollerinde cilanın çıktığını veya yer yer koptuğunu görürse yenilemesi gerekebilir.

Fissür örtücüler kaç yaşında uygulanmalıdır? Fissür örtücüler genellikle 6-7 yaşında ilk sürekli azı dişlerinin sürmesini takiben uygulanmalıdır. Diğer sürekli azı dişleri sürdükçe uygulamaya devam edilir.

Fissür örtücüler tek başına çürük önleyemezler. Dişler muhakkak günde iki kez florürlü diş macunu ile fırçalanmalıdır.
Sanıldığı aksine küçük bir fakülte olmayıp Karadenizdeki binası en yeni ve en büyük fakültedir. Korona döneminde yurdun her köşesinden hasta Ordu Üniversitesine yönlendirilmektedir zira çoğu Diş Hekimliği Fakültesi bina, alan sıkıntısı içinde hasta bakamamaktadır
Evet arkadaşlar fakültemizde alttan alma olmadığı için periodan kalmış bulunmaktayım.Kalmamak için yapabileceğim bir şey var mı bilen arkadaşlar yazabilir mi?

Edit:Soru itiraz dilekçesi verdik kalanlar olarak(Sınıfın 43'ü).Bir soru iptal oldu ve geçtim çok şükür.
bizim okul tam kapanmayla ilgili daha açıklama yapmadı sizin fakülteleriniz bu konuda neler dedi(5.sınıf öğrencileri için)
alveol kretin dış yüzünde, önde ve ortada yer alan ve çoğunlukla tek olan kas bağlantısıdır.(bkz:alveol kret)
orta hatta rehberlik eder.
Öncelikle başlangıçta kötü yaptıysanız üzülüp pes etmeyin, zamanla eliniz alışacak ve çok daha iyi işler çıkaracaksınız. Şimdi geri kalan tavsiyeleri maddeler halinde sıralayacağım;
• dişin boyutlarını belirledikten sonra hata payı da bırakarak elinizdeki sabunu küçültün. Hem zamandan hem de paradan tasarruf edersiniz.
• dişi yontmaya kron kısmından başlamak daha iyi olacaktır. Çünkü kök yapmak kolay.
• elinizdeki spatülleri iyi tanıyın. Hangi ayrıntıda hangisini kullanabileceğinizi pratik yaptıkça keşfedeceksiniz. Herkesin yöntemi, tutuşu başka. Nasıl kullanacağınız size kalmış. Misal ben ateş spatülünün keskin olmayan kısmını daha çok kullanıyorum. Spatüller bir zaman sonra parmağınız gibi olacak :)
• kesinlikle keskin geçişler bırakmayın. İnsan vücudunda o kadar keskin bir parça yok. Olabildiğince yumuşatın kenarlarınızı. Bu ekstra puan demektir.
• okluzale çok derin girmeyin. Yavaş yavaş tüberkülleri oluşturun. Tek seferde yapıp kurtulamazsınız ne yazık ki :’)
• sabunu yontarken de parlatmak detayları iyi görmenizi sağlayacaktır. Hatta yukarıda bahsettiğim yumuşatma işlemini parlatmak için kullandığınız nesneyle de yapabilirsiniz. İnce kadın çorabı ve sateni eksik etmeyin.
• diş üzerinde çizikler bırakmamak için parlatmaya özen gösterin.
Özelde çalışınca daha çok anlaşılan durum. Batıda isen bilmiş ve ukala hasta ile uğraşıp yine de hekimlik yaptığını hissedersin. Doğuda isen cahil ve anlamaz hastalarla uğraşıp sadece fonksiyonu yerine getiren, acıyı dindiren teknisyene dönüşmüş hekim gibi hissedersin.
sfenoid kemiğin arka tarafında bulunan, içerisinden 5. kafa çiftinin (n. trigeminus) mandibular dalı geçen oval şekilli deliktir.
Özellikle çocukların süt dişlerinde ilerlemiş çürük kavitelerinde , kanal tedavisi yerine uygulama yapılan , dişin kuron kısmında ki pulpa ve çürük dokusu çıkartarak, uygun olan tedavi edici dolgu maddeleriyle kapatılması işlemine denir.
Tam diyorum kestiğim bu diş geçecek.Asistan diyor Nau nau .
Yav diyorum bırak geçsin.Bana diyor
Nau Nau :):)
tatmayan yoktur tatmadım diyorsa da muhtemelen fakültenin gazabına henüz maruz kalmamıştır
yeni mezun diş hekimlerine bazı yerler mesul müdür olma şartıyla iş olanağı sunuyor. ben de böyle bir yer ile anlaşmak üzereyim. her şeyi kafama yatıyor fakat yasal olarak bu sorumluluğu aldığım için sonradan başım ağrır mı bilemiyorum. tecrübeliler veya bilgisi olanlar varsa önerilerini paylaşırlarsa sevinirim.
carabelli tüberkülü, tuberculum anomale, macar bilim insanı ve diş hekimi georg carabelli’nin ismiyle 1842 yılında adlandırılan, genellikle üst (maxillary) molar dişlerde ekstra bir çıkıntı olarak gelişen yapıdır. İlk tanımlamayı Carabelli yapmış ve anatomik terminoloji olarak tuberculum anomalus‘u önermiştir. çıkıntı, en sık olarak birinci molar dişte görülmekle birlikte nadir olarak ikinci ve üçüncü molar üzerinde de gözlenmiştir. carabelli tüberkülü bireyde hiç bulunmayacağı gibi, çeşitli formlarda ve farklı dişlerde bulunabilir. genetik geçişli olup en sık olarak avrupalılarda (u-80) görülmekle birlikte daha seyrek olarak pasifik insanlarında (5-45) bulunur.
Kayseri' de bulunan, diş hekimliği fakültesini 2020-2021 eğitim öğretim yılında eğitime açan bir üniversitedir